Sevilla, Spania – Cazare, Transport, Obiective turistice

Home » Destinatii » Sevilla, Spania – Cazare, Transport, Obiective turistice

Sevilla mi-a ramas in minte si in suflet si cu greu va mai pleca de acolo. Este locul meu preferat din tot ce am vizitat in vacanta din Andaluzia, si unul dintre cele mai frumoase orase pe care le-am vizitat in Spania. Ceea ce mi-a placut cel mai tare sunt spiritul traditional spaniol care se simte la fiecare colt de strada, si curatenia care m-a surprins intr-un mod foarte placut. Si oamenii: veseli si cu multa dragoste pentru muzica si dans.

Asa cum povestesc adesea aici pe blog, Spania este tara mea preferata din Europa, iar eu ma declar, cu fiecare ocazie, indragostita iremediabil de ea. Sevilla mi-a confirmat ca a concura cu frumusetea acestei tari nu este o misiune tocmai usoara.

Orasul este de-a dreptul electrizant, cu o atmosfera completata perfect de oameni amabili, veseli, si o arhitectura ce va face sa va opriti la tot pasul. Ca sa nu mai vorbim de show-urile de flamenco, la care poti asista in plina zi, pe strazi si prin parcuri. Pe scurt, un loc perfect in care sa-ti petreci vacanta. Sau aproape perfect, din cauza caldurii, care vara devine foarte greu de suportat. Andaluzia este cunoscuta drept una dintre cele mai calduroase zone din Spania, cu veri caniculare, si soare aproape in fiecare zi din an. Iar Sevilla este cartea de vizita a acestui tablou, avand in vedere ca temperaturile depasesc cu usurinta 40 de grade pe timpul verii.

1. Cum ajungi in Sevilla?

Sevilla are aeroport propriu, asa ca puteti ajunge foarte usor cu avionul. WizzAir are curse directe din Bucuresti catre Sevilla (posibil si din alte orase, va recomand sa verificati), la preturi destul de bune, in general. Bineinteles, conteaza si perioada in care mergeti, insa la momentul acesta, se gasesc bilete cu putin peste 100€ dus-intors, in mai multe luni din an. Cu putin noroc, gasiti si mai ieftin de atat. In Sevilla puteti ajunge si cu trenul din Malaga, in aproximativ 2h, sau din Madrid, in 3h. Eu am mers in Sevilla cu masina pe care am inchiriat-o din Malaga, si am facut tot in jur de 2h pana acolo.

Cum ajungi de la aeroport in Sevilla?

De la aeroport puteti ajunge in oras cu autobuzul “Tussam”. Este cea mai ieftina varianta, opreste in mai multe statii pe traseu, si face cam jumatate de ora pana in centru. Circula din 30 in 30 de minute, iar o calatorie costa 4€. 

 

2. Cazarea in Sevilla

Sevilla este unul dintre cele mai usor de parcurs la pas orase din Europa, conform mai multor articole care l-au clasat astfel. Acest lucru se datoreaza, in primul rand, faptului ca poti ajunge de la un obiectiv turistic la altul pe jos, intr-un timp destul de scurt. Dar si pentru ca este o reala placere sa-i strabati fiecare straduta si sa-i admiri fiecare detaliu arhitectural. 

Tocmai din acest motiv, cea mai buna zona in care sa te cazezi in Sevilla este cartierul Santa Cruz, cartierul central al orasului si, totodata, cel mai turistic. Alte variante de luat in calcul sunt si cartierele Triana si El Centro.

Recomandari cazare in Santa Cruz (toate au nota 8+ la momentul cautarii):

cazare Sevilia

Turistic Apartment Sevillanos SL

⭐8.6 din 1200+ recenzii⭐️️

Rezerva
cazare Sevilia

Lukanda Hospec

⭐️9.2 din 1200+ recenzii⭐️

Rezerva
cazare Sevilia Hotel 4⭐️️

Hotel Sevilla Center

⭐️8.7 din 9300+ recenzii⭐️

Rezerva

Recomandari de cazare in El Centro (toate au nota 8+ la momentul cautarii):

cazare Sevilia Apartamente 2/3 camere️️

Santa Maria Apartments

⭐8.9 din 1000+ recenzii⭐️️

Rezerva
cazare Sevilia Hotel 4⭐️️

Hotel América Sevilla

⭐️8.9 din 7000+ recenzii⭐️

Rezerva
cazare Sevilia Apartamente 2/5 camere️

NineSuites Apartments

⭐️8.3 din 1400+ recenzii⭐️

Rezerva

Recomandari de cazare in Triana (toate au nota 8+ la momentul cautarii):

cazare Sevilia Apartamente️️

Dolium Apartments

⭐8.4 din 1200+ recenzii⭐️️

Rezerva
cazare Sevilia Apartamente 2 camere️️

Sol y Luna de Triana

⭐️8.8 din 350+ recenzii⭐️

Rezerva
cazare Sevilia Apartament/Loft️

Triana Pelay

⭐️8.6 din 350+ recenzii⭐️

Rezerva

3. Transportul in Sevilla

Cu exceptia transportului de la aeroport, nu ai nevoie de niciun mijloc de transport in Sevilla. Orasul se viziteaza la pas cu usurinta, si ar fi pacat sa nu profiti de asta pentru a-l descoperi pe deplin. Exista, bineinteles, si transport in comun, cum ar fi metroul (exista o singura linie de metrou) sau tramvaiul, cu statii centrale mai bine amplasate decat metroul, insa raman la parerea ca cel mai bun mod de a vizita Sevilla, este la pas.

4. Cand sa vizitezi Sevilla

Asa cum va spuneam, caldura este o caracteristica definitorie pentru Sevilla, si pentru Andaluzia in general. Asadar, daca nu sunteti buni prieteni cu soarele si temperaturile foarte ridicate, va recomand sa evitati in totalitate lunile de vara, si sa vizitati Sevilla incepand cu luna octombrie, pana prin martie-aprilie cel tarziu.

Eu am ajuns in Sevilla in prima saptamana din luna iunie, iar temperaturile au fost de peste 40 de grade, ceea ce a facut ca plimbarile pe jos sa nu fie tocmai confortabile. 

5. De cate zile ai nevoie in Sevilla

Sevilla este o varianta perfecta atat pentru un city break, cat si ca parte dintr-o vacanta mai lunga in Andaluzia.

Daca ajungeti aici intr-un city break, 3-4 zile sunt suficiente cat sa vedeti toate obiectivele turistice importante, si sa va bucurati de frumusetea orasului.

Pe de alta parte, daca Sevilla se afla pe itinerariul vostru in Andaluzia, iar timpul este limitat, va recomand sa va luati o noapte de cazare aici, si sa-i alocati totusi 2 zile. Noi am petrecut doar o zi in Sevilla, si, desi am vazut tot ce aveam in plan in materie de obiective turistice, mi-ar fi placut sa stam o noapte acolo si sa ma bucur mai mult de oras.

6. Obiective turistice Sevilla

Sevilla este un adevarat paradis cultural in materie de obiective turistice. Este un oras in care nu vei avea timp sa te plictisesti, si care nu inceteaza sa surprinda cu frumusetea lui, chiar si atunci cand crezi ca nu mai e nimic de vazut. Mai jos, gasiti o lista cu cele mai importante obiective turistice din Sevilla, pe care sa le includeti in itinerariul vostru.

1. Royal Alcazar

Real Alcazar Sevilla Obiective turistice

2. Catedrala din Sevilla

Sevilla Cathedral Obiective turistice

3. Turnul La Giralda

La Giralda Sevilla obiective turistice

4. Plaza de España

Plaza de Espana Sevilla Andaluzia

5. Plaza del Cabildo

Plaza del Cabildo Sevilla Andaluzia obiective turistice

6. Plaza de Toros

Plaza de Toros Sevilla Andaluzia

7. Setas de Sevilla (Metropol Parasol)

Setas de Sevilla obiective turistice
@Unsplash

8. Avenida de la Constitucion

Avenida de la Constitucion Sevilla obiective turistice

9. Cartierul Santa Cruz

santa cruz sevilla obiective turistice

10. Cartierul Triana

Triana Sevilia obiective turistice

Daca ți-a fost de folos acest articol, îl poți aprecia folosind butonul de Like de mai jos, sau îl poți distribui cu prietenii tai. 

Spor la plimbări!🥰

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *