Chiang Mai, Thailanda – 10 Obiective Turistice

Home » Asia » Thailanda » Chiang Mai » Chiang Mai, Thailanda – 10 Obiective Turistice

Obiectivele turistice din Chiang Mai sunt de-a dreptul unice si diferite de orice altceva am vizitat pana acum. Principalele atractii sunt templele si natura insasi, care, credeti-ma, chiar va taie respiratia! Peisajele pe care le gasiti in Nordul Thailandei sunt dincolo de cuvinte. Fiecare templu este incarcat de semnificatie, si ascunde detalii unice si povesti surprinzatoare. 

Chiang Mai este unul dintre cele mai vizitate locuri din Thailanda, si orasul preferat de foarte multi dintre nomazii digitali. Pentru mai multe detalii despre ce presupune o vacanta in Chiang Mai, va invit sa cititi  Chiang Mai, Thailanda – Ghid de calatorie complet.

Mai jos, veti gasi cele mai frumoase locuri din Chiang Mai, si cele mai populare obiective turistice, care nu trebuie sa lipseasca din itinerariul vostru.

1.Templul Wat Phra That Doi Suthep

Templul Wat Phra That Doi Suthep se afla pe muntele Doi Suthep, si este unul dintre cele mai vizitate temple din Thailanda. Renumit pentru panorama spectaculoasa a orasului si arhitectura unica, acest templu este unul dintre cele mai sacre din nordul tarii. Il puteti vizita gratuit, si puteti ajunge la el fie cu telefericul, fie urcand cele 309 de trepte din fata lui.

Templul se afla la aproximativ 15km de Chiang Mai, si puteti ajunge fie cu scooter sau masina inchiriata, fie cu un taxi (Grab), sau songthaew. Gasiti aici mai multe informatii despre transportul in Chiang Mai.

doi suthep chiang mai obiective turistice
doi suthep chiang mai obiective turistice
doi suthep chiang mai obiective turistice

2.Doi Inthanon National Park

Printre atractiile renumite din Chiang Mai se numara si Parcul National Doi Inthanon. Numele provine de la cel mai inalt varf din Thailanda – Doi Inthanon, aflat la o altitudine de peste 2500m. Parcul este renumit pentru trasee de drumetie, peisaje si cascade, sate ale triburilor montane, si pentru temple construite in cinstea regelui si a reginei.

Din Chiang Mai pana la Doi Inthanon faceti cam 2 ore, in functie de trafic. Puteti ajunge fie cu masina/scooter sau taxi, fie in excursii organizate, pe care le gasiti online sau la agentii de turism locale din Chiang Mai.

Doi Inthanon National Park Obiective Turistice Chiang Mai
Doi Inthanon National Park Obiective Turistice Chiang Mai
Doi Inthanon National Park Obiective Turistice Chiang Mai
Doi Inthanon National Park Obiective Turistice Chiang Mai

3.Templul Wat Chedi Luang

Se afla chiar in centrul orasului, si este unul dintre cele mai importante temple budiste din nordil Thailandei. Templul Wat Chedi Luang este renumit pentru pagoda (chedi) impunatoare, si pentru faptul ca găzduiește Stâlpul Orașului (Inthakhin), despre care se spune ca este un protector al orașului Chiang Mai.

Wat Chedi Luang Chiang Mai Obiective Turistice

4. Templul Wat Phra Singh

Templul Wat Phra Singh se afla în orașul vechi Chiang Mai, si este renumit pentru arhitectura sa Lanna tradițională și pentru faptul ca gazduieste statuia sacra a lui Phra Buddha Singh. Templul se afla intr-un complex care include mai multe sculpturi și picturi murale cu simboluri budiste, si este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Chiang Mai.

wat phra singh chiang mai obiective turistice

5. Old City (Orasul Vechi)

Old City din Chiang Mai este locul perfect in care sa admiri arhitectura si simbolurile istorice ale orasului. Este înconjurat de ziduri antice și șanțuri defensive, si se afla pe lista celor mai vizitate locuri din Chiang Mai. Vizitatorii pot admira aici o multime de temple budiste si piete locale, de tip street market.

Chiang Mai Temple
Chiang Mai Must See

6. Chiang Mai Night Market

Chiang Mai Night Market sau Night Bazaar, este una dintre cele mai populare atracții turistice din Chiang Mai. Este locul perfect pentru cumparaturi de suveniruri, produse de artizanat, haine sau accesorii. Tot aici veti gasi si o multime de tarabe de street food, cu mancare delicioasa, la preturi foarte bune.

Chiang Mai Street Food

7. Chiang Mai Night Safari

Chiang Mai Night Safari ofera vizitatorilor o experienta unica de tip safari, in care se intalnesc animale in habitatul lor natural, in timpul unui tur nocturn. Pretul unui bilet este de aproximativ 25-30$.

Chiang Mai Night Safari
Chiang Mai Night Safari

8. Elephant Nature Park

Elephant Nature Park este un refugiu dedicat salvării elefanților, care sunt victime ale abuzurilor și exploatării. Exista multe locuri in care puteti vizita elefantii in Thailanda, si este foarte important sa va documentati inainte despre asta, pentru a nu incuraja exploatarea lor. Sanctuarul de elefanti se afla la 60km distanta de Chiang Mai, si exista tururi organizate, care includ transportul dus-intors. Un tur costa intre 40-100$, in functie de pachetul ales. Aici gasiti preturile si toate detaliile necesare.

Sanctuary Elephants Thailanda
Sanctuary Elephants Thailanda
Elephants Thailanda

9. Viziteaza o ferma de cafea

Fermele de cafea sunt un punct de atractie important in Chiang Mai. Se gasesc in zona montana, acolo unde productia de cafea se bucura de cele mai inalte standarde ale calitatii, datorita climei si altitudinii.

Chiang Mai Obiective Turistice
Chiang Mai Obiective Turistice

10. Sunday Walking Street Market

Sunday Market este o piata stradala, organizata pe Ratchadamnoen Road, în zona orașului vechi, și este deschisă în fiecare duminică de la ora 16:00 până la 23:00. 

Daca ți-a fost de folos acest articol, îl poți aprecia folosind butonul de Like de mai jos, sau îl poți distribui cu prietenii tai. 

Spor la plimbări!🥰

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *