Granada Obiective Turistice – Ce Sa vizitezi O Zi in Granada

Home » Destinatii » Spania » Granada » Granada Obiective Turistice – Ce Sa vizitezi O Zi in Granada

Granada nu avea cum sa lipseasca din vacanta noastra de 5 zile in Andaluzia. Noi am petrecut aici jumatate de zi, insa va recomand sa luati in calcul o zi intrega, pentru ca trebuie neaparat sa vizitati Alhambra. Acesta este principalul obiectiv turistic din Granada, unde noi, din pacate, nu am ajuns. Motivul a fost ca am uitat sa rezervam biletele in avans, si nu am mai gasit locuri de pe o zi pe alta. Mai jos, gasiti detalii despre ce puteti face o zi in Granada si care sunt cele mai populare obiective si atractii turistice.

 

Andaluzia, Spania – Ghid de vacanta si Itinerar 5 zile

Granada Obiective Turistice Andaluzia
Granada Obiective Turistice Andaluzia

1. Cum ajungi in Granada?

Cum ajungi in Granada din Malaga

Din Malaga in Granada cu masina

  • noi am inchiriat masina si recomand sa faceti acelasi lucru, pentru ca drumul pana in Granada este o reala incantare vizuala oferita de muntii Sierra Nevada. Exista doua rute, pe care le puteti vedea in imaginea de mai jos. La dus am mers pe ruta 1, iar la intors pe ruta 2, care a fost superba, pentru ca trece pe langa Parcul National Sierra Nevada, dar traverseaza si zona de coasta, cu plaje si sate superbe (printre care si Nerja). Drumul dureaza sub 2h.
Harta Granada Andaluzia
Granada Andalucia

Din Malaga in Granada cu autobuz

  • de la autogara din Malaga (Estacion de Autobuses de Malaga), gasiti aubuzele ALSA, care au curse frecvente catre Granada. Preturile sunt, in general, intre 10-25€/calatorie, depinde de ora, cursa, momentul in care rezervati etc. Calatoria dureaza aproximativ 2h. In Granada, autobuzul va lasa la autogara, care este la aproximativ 3km de centrul orasului.

Din Malaga in Granada cu tren

  •  puteti ajunge din Malaga in Granada si cu trenul. Plecarea se face de la gara centrala din Malaga – Estación de Málaga-María Zambrano, iar preturile variaza intre 20-35€/calatorie. Calatoria dureaza intre 1h jumatate si 2h. Gara din Granada se afla la 1.5km de centrul orasului.

Obiective turistice Malaga – 5 atractii de neratat

Cum ajungi in Granada din Sevilla

Din Sevilla in Granada cu masina

  • drumul dureaza aproximativ 3h, sau 3h30 daca o luati pe ruta care trece si prin Cordoba. 

Din Sevilla in Granada cu autobuzul

  • puteti ajunge din Sevilla in Granada cu autobuzul. In autogara din Sevilla – Estación de Autobuses Plaza de Armas, care se afla in centrul orasului, gasiti mai multe autobuze spre Granada. Preturile variaza intre 15-30€ pentru o calatorie, iar durata este de 3-3h jumatate.

Din Sevilla in Granada cu trenul

  • calatoria cu trenul din Sevilla in Granada dureaza aproximativ 3h, iar preturile variaza intre 20-40€/calatorie. Trenul pleaca de la gara centrala din Sevilla – Estación de Sevilla-Santa Justa.
Granada Spania

Obiective Turistice in Granada

1. Alhambra

Alhambra este mai important obiectiv turistic din Granada, si unul dintre cele mai populare atractii din toata Spania. Alhambra este fosta resedinta a regilor mauri, si este de fapt un complex de mai multe obiective turistice.

Ce poti vizita in Alhambra:

Palatul Nasrid

  • atractia principala din Alhambra, si locul in care puteti vizita o serie de palate cu o arhitectura influentata de dominatia islamica. Sala Leilor, Sala Ambasadorilor și Patio de los Arrayanes sunt cele mai vizitate de aici.

Generalife

  •  acestea sunt gradinile complexului, si un real spectacol de arhitectura si decoruri maure.

Alcazaba

  • fortareata complexului, de unde puteti admira o priveliste impresionanta asupra orasului Granada

Palatul Carlos al V-lea

  • principalele atractii turistice de aici sunt muzeul de arta si muzeul de arhitectura.

Jardines de los Cármenes

Museo de la Alhambra

 

alhambra granada obiective turistice
@unsplash
alhambra granada obiective turistice
@unsplash

Recomandari Alhambra:

  • cumparati-va biletul cu 2-3 saptamani inainte minimum, pentru ca altfel nu veti mai gasi nimic. Asa cum spuneam, este cel mai popular obiectiv turistic din Granada, si una dintre cele mai vizitate atractii din toata Spania
  • la cumpararea biletelor, aveti nevoie de date din buletin/pasaport. Asadar, trebuie sa aveti la voi actul de identitate atunci cand prezentati biletul.
  • alocati-va in jur de 3-4h pentru a vizita Alhambra
  • daca vizitati vara, luati-va la voi suficienta apa, si incercati sa va programati vizita ori dimineata, ori mai spre seara, pentru ca este extrem de cald.

Bilete Alhambra

Puteti cumpara bilete de pe siteul oficial sau de pe site-uri partenere precum Tiqets.com.

Exista mai multe tipuri de bilete, iar preturile variaza in functie de obiectivele turistice incluse, insa cele mai populare sunt:

  • Alhambra General – 19.09€, include accesul la toate atractiile din complex. Pentru Palatul Nasrid, trebuie sa selectati ora la care doriti sa intrati, si va trebui respectata, ca sa nu va pierdeti locul.
  • Gardens, Generalife and Alcazaba – 10.61€, acest bilet NU include si Palatul Nasrid.

2. Albaicin Cartierul Maur

Albaicin este un cartier superb, pentru care va recomand sa va faceti timp si sa il vizitati. Micut, plin de cladiri de la balcoanele carora nu lipsesc florile in toate culorile, Albaicin este una dintre atractiile turistice care nu trebuie ratate in Granada. De aici, puteti ajunge usor si la restul obiectivelor turistice.

Granada Obiective Turistice Andaluzia
Albaicin Granada
Albaicin Granada
Albaicin Granada
Albaicin Granada

3. Calle Calderería Nueva

Calle Caldereria Nueva este o straduta pe care gasiti o multime de magazine cu suveniruri si nu numai, si este un fel de mini-bazar turcesc. O gasiti cum coborati de la Albaicin spre centrul vechi.

Granada Analuzia Obiective Turistice
Granada Analuzia Obiective Turistice

4. Mirador de San Nicolas

Pe lista obiectivelor turistice din Granada trebuie mentionat si Mirador de San Nicolas. De aici puteti admira Alhambra in toata spendoarea lui, fiind cel mai popular punct de belvedere din Granada.

Mirador Granada Obiective turistice
Alhambra Granada Obiective Turistice

5. Catedrala din Granada si Centrul Vechi

Catedrala din Granada a fost construita in locul unei foste moschei maure, iar astazi este una dintre pricipalele atractii din oras. Capela regala a catedralei adaposteste mormintele a doi dintre cei mai importanti monarhi pe care i-a avut Spania: Regele Ferdinand si Regina Isabella.

granada spania
@unsplash

Mie mi-a placut foarte tare Granada, si desi nu este un oras in care sa petreceti prea mult timp (o zi este suficient), e perfect pentru o excursie de o zi fie din Malaga, fie din Sevilla.

Daca ți-a fost de folos acest articol, îl poți aprecia folosind butonul de Like de mai jos, sau îl poți distribui cu prietenii tai. 

Spor la plimbări!🥰

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *