Bologna, Italia – Ghid de Calatorie si Obiective Turistice

Home » Destinatii » Italia » Bologna, Italia – Ghid de Calatorie si Obiective Turistice
Bologna Italy Attractions

Itinerariu:

  • Ziua 1 – Bologna
  • Ziua 2 – excursie prin Toscana (Siena, San Gimignano, Pisa)
  • Ziua 3 – Florenta
Toscana Italy

Cum ajungi de la aeroport in Bologna?

  • Marconi Express 949 – Din iunie pana in septembrie, functioneaza autobuzul 949, care merge din centru, de la Piazza Malpighi, direct la aeroport. Costul unei curse este de aproximativ 10€, si puteti cumpara biletele din statia de la aeroport. Va sfatuiesc sa va luati atunci bilete si pentru intors, pentru ca, in statia Piazza Malpighi, nu exista aparat de unde sa cumparati. Noi am incercat sa platim cu Revolut direct in autobuz la intors, insa se pare ca nu este acceptat acel tip de card. Ultima cursa care pleaca de la aeroport spre oras, este la ora 01:30. Prima cursa din oras spre aeroport este la 04:00. Aici gasiti orarul pentru toate cursele.
  • Marconi Express 940 – acesta pleaca de la statia Bologna Centrale, si circula doar noaptea. Aici gasiti orarul si alte informatii utile.
Bologna Obiective Turistice

Cazarea in Bologna

Atat zborul de dus, cat si cel de intors, au fost de pe aeroportul din Bologna. Motiv pentru care, am decis sa luam cazarea tot aici pentru toate cele 4 nopti. Am zburat cu Ryianair, iar biletele au costat in jur de 100€/persoana, cu bagaj de mana. Ne-am cazat la 8 Colonne Apartments, cazare pe care v-o recomand si voua. Raportul calitate – pret a fost excelent, iar locatia perfecta.

Recomandari cazare in Bologna (toate au nota 8+ la momentul cautarii):

cazare Bologna

Casa Conoscenti Suites

⭐9 din 370+ recenzii⭐️️

Rezerva
cazare Bologna

Casa Isolani Piazza Maggiore 1.0

⭐️9.2 din 600+ recenzii⭐️

Rezerva

Milleventi Apartments

⭐9.5 din 400+ recenzii⭐️

Rezerva
cazare Bologna Hotel 4⭐️️

Royal Hotel Carlton

⭐️8.6 din 7000+ recenzii⭐️

Rezerva
cazare Bologna

8 Colonne Apartments

⭐️8.8 din 500+ recenzii⭐️

Rezerva

Obiective Turistice in Bologna

Prima zi am petrecut-o in Bologna, timp in care am vizitat cele mai importante obiective turistice de aici.

1. Catedrala Metropolitana San Pietro

Aceasta catedrala este un exemplu splendid de arhitectură barocă, si este situată chiar in inima orașului. Se poate vizita gratuit, iar pentru o taxa de aproximativ 5€ poti urca in turnul catedralei, de unde poti vedea orasul in toata spendoarea lui. 

Bologna Obiective Turistice

2. Piazza Maggiore

Punctul central al orasului, si locul in care gasiti majoritatea obiectivelor turistice din Bologna. In jurul pietei gasiti, de asemenea, si majoritatea magazinelor.

Piazza Maggiore Obiective Turistice Bologna

3. Torre degli Asinelli și Torre Garisenda

Cele doua turnuri inclinate sunt doua dintre cele mai importante simboluri ale orasului. Torre degli Asinelli are 97m intaltime, si poate fi vizitat de catre cei ce se incumeta sa urce nici mai mult, nici mai putin, de 498 de trepte. Privelistea din turn promite insa un adevarat spectacol vizual al orasului.

Obiective Turistice Bologna

4. Fontana del Nettuno

Fontana del Nettuno se traduce prin “Fantana lui Neptun” si este unul dintre cele mai emblematice obiective turistice din Bologna. Pe langa aspectul decorativ, in trecut, prin statuia lui Neptun, zeul marilor, fantana simboliza puterea Bisericii Catolice care guverna orasul Bologna. O gasiti in Piazza del Nettuno, chiar langa Piazza Maggiore.

Fontana del Nettuno Obiective Turistice Bologna

5. Palazzo d’Accursio

Cunoscut si sub numele de Palazzo Comunale, acesta a fost, timp de mai multe secole, sediul central al guvernului bolognez, si al administratiei locale. Astazi, Palazzo d’Accursio, este un important obiectiv turistic pe harta orasului. Poate fi vizitat gratuit.

Palazzo d'Arccusio Obiective Turistice Bologna

6.  Basilica di San Petronio

Basilica di San Petronio este una dintre cele mai mari biserici din lume, si un important punct de atractie turistica din Bologna. A fost începută în 1390 și, desi constructia a ramas neterminată, interiorul bisericii este de-a dreptul impresionant. Se poate vizita gratuit, insa pentru femei, este important ca tinuta sa le acopere umerii si genunchii pentru a putea intra. In caz contrar, puteti cumpara de la intrarea in catedrala un fel de pelerina, pentru 2€. Noi am cumparat 3 astfel de pelerine, iar la finalul vizitei, le-am oferit mai departe celor care asteptau la coada sa cumpere. 

San Petronio Obiective Turistice Bologna
Bologna Obiective Turistice San Pietro
Bologna Obiective Turistice San Petronio

7. Archiginnasio di Bologna

Acesta este fostul sediu al Universității din Bologna, cea mai veche din lume. Aici gasiti și Teatro Anatomico, unde se tineau, in trecut, lectiile de anatomie si disectii. Puteti vizita gratuit cladirea, cu exceptia salii Teatro Anatomico, pentru care se percepe o taxa de intrare de aproximativ 5€.

 

8. Santuario della Madonna di San Luca

Aceasta este atractia turistica din Bologna care mi-a placut cel mai mult. Sanctuarul este situat pe un deal, deasupra orasului, de unde puteti admira dealurile Toscanei, precum si panorama orasului Bologna. Este accesibil printr-un portic de 666 de arcade, ce se intinde pe aproape 4km, si este cel mai lung din lume. Exista mai multe modalitati de a ajunge aici:

  • pe jos, din centrul orasului (aproximativ 1h)
  • cu autobuzul 20 pana la statia Villa Spada, iar de acolo microbuzul 58, care va lasa exact la Sanctuar.
  • cu autobuzul pana la Villa Spada, iar de acolo pe jos, prin portic. (30 de min)
  • cu autobuzul turistic San Luca Express, din Piazza Maggiore. Gasiti aici preturile.
Se poate vizita gratuit, insa daca doriti sa urcati pana in cupola cladirii, de unde aveti si privelistea de care va spuneam, se percepe o taxa de 5€. Trebuie sa siti ca scarile sunt extrem de inguste, se urca pe rand, si nu as recomanda experienta unei persoane claustrofobe.
Santuario San Luca Bologna Obiective Turistice
Santuario San Luca Bologna Obiective Turistice
Santuario San Luca Bologna Obiective Turistice
Santuario San Luca Bologna Obiective Turistice

Daca ți-a fost de folos acest articol, îl poți aprecia folosind butonul de Like de mai jos, sau îl poți distribui cu prietenii tai. 

Spor la plimbări!🥰

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *