Siena, Italia – Obiective Turistice de Neratat in Toscana

Home » Destinatii » Italia » Siena » Siena, Italia – Obiective Turistice de Neratat in Toscana

Aventura noastra prin Toscana nu ar fi fost completa daca Siena nu ar fi facut parte din ea. Este unul dintre cele mai pitoresti orase din regiune, inclus in patrimoniul UNESCO, datorita centrului sau medieval extrem de bine pastrat, dar si pentru mostenirea istorica si culturala. Este un orasel mic, destul de aglomerat vara, insa foarte, foarte frumos. Siena pastreaza un aer aparte de eleganta imbinata cu traditie, intr-un decor din care nu lipsesc stradutele inguste, pavajul de piatra sau cladirile pictate in caramida rosie.

In trecut, Siena s-a aflat intr-o foarte stransa competitie economica, politica si culturala cu Florenta. Cele doua orase rivalizau pentru suprematie in regiunea Toscana, si, desi Florenta a invins, Siena ramane unul dintre cele mai apreciate si vizitate orase medievale din Europa.

 

Pisa Obiective Turistice – Ce Vizitezi o Zi in Pisa?

Siena Attractions
Siena Attractions

Siena este renumit pentru multe obiective turistice, in special pentru Piazza del Campo, una dintre cele mai faimoase piete din Italia. Este un oras care te transpune in timp si te face sa te simti ca intr-un film istoric, care n-ai vrea sa se termine. Confirm legendei, orasul a fost fondat de Senius si Aschius, fiii lui Remus, si nepotii lui Romulus, fratele tatalui lor. Legenda spune ca, dupa ce Romulus l-a ucis pe Remus în lupta Roma, Senius și Aschius au fugit in nord, unde au fondat un nou oraș, numit după Senius, fratele mai mare. Asta este explicatia pentru care lupoaica a devenit simbolul orasului Siena.

Este un oras micut, asa ca nu aveti nevoie de prea mult timp ca sa-l descoperiti. Cateva ore sunt de ajuns.

Mai jos, regasiti cele mai importante obiective turistice din Siena.

Bologna, Italia – Ghid de Calatorie si Obiective Turistice

Siena Italia Obiective Turistice

Obiective Turistice in Siena

1. Piazza del Campo

Piazza del Campo este inima orașului și una dintre cele mai frumoase piețe medievale din toata lumea. Aici au loc de doua ori pe ani faimoasele curse de cai, “Palio di Siena”. Noi am vizitat orasul pe 16 august, chiar cand avea loc cursa de cai, si am fost impresionati sa vedem cata importanta acorda localnicii acestei traditii. Intregul oras era imbracat in haine de sarbatoare, iar oamenii se opreau in baruri, cafenele, si urmareau cursa cu sufletul la gura.

Piazza del Campo Siena Obiective Turistice

2. Duomo di Siena

Duomo di Siena sau Catedrala din Siena se face usor remarcata prin fațada impresionanta și interioarele elaborate, decorate cu mozaicuri și sculpturi. Catedrala adăpostește opere de artă realizate de artiști celebri precum Michelangelo și Donatello. Biletul de intrare costă între 9 și 15 euro, în funcție de sezon și de accesul la anumite zone cum ar fi Cripta, Baptisteriul și Libreria Piccolomini. Iar daca vizitati Siena in zi de sarbatoare, precum 16 august, veti avea acces gratuit.

Duomo di Siena Obiective Turistice Siena

3. Palazzo Pubblico și Torre del Mangia

Palazzo Pubblico este sediul primăriei orasului. Se afla in Piazza del Campo si este un exemplu remarcabil de arhitectură gotică. Turnul de langa palat, Torre del Mangia, are 102m inaltime, si ofera cea mai frumoasa priveliste panoramica asupra orașului și a împrejurimilor. Preturile biletelor de intrare costa intre 10 si 20€, in functie de obiectivele pe care le include. Gasiti aici mai multe informatii.

Piazza del Campo Siena Obiective Turistice

4. Baptisteriul San Giovanni

Baptiseriul din Siena se numara printre principalele obiective turistice din oras,  datorita Fonte Battesimale, adica Fontul de Botez. Aceasta este considerată una dintre cele mai frumoase Fonte Battesimale din Italia. A fost creată între 1417 și 1431, de un grup de mari artiști renascentiști: Jacopo della Quercia, Lorenzo Ghiberti, Donatello și Giovanni di Turino. Baptiseriul San Giovanni este situat la baza catedralei, iar vizita este inclusa in biletul de intrare pt Duomo di Siena.

San Giovanni Siena Attractions

5. Libreria Piccolomini

Un punct de atractie important din Siena, Libraria Piccolomini se afla în interiorul Catedralei din Siena, si este un loc absolut fascinant. Intreaga sala este o adevarata opera de arta, decorata cu fresce pline de semnificatie, care ilustreaza scene din viata Papei Pius al II-lea. 

Siena Obiective Turistice

6. Santa Maria della Scala

Santa Maria della Scala este unul dintre cele mai vechi spitale din Europa. Astazi vizitatorii pot admira aici colecții de artă medievală și renascentistă, fiind un obiectiv turistic pe care iubitorii de arta culturala nu au cum sa il rateze.

7. Pinacoteca Nazionale

Pe lista cu atractii turistice de neratat din Siena, se numara si Pinacoteca Nazionale. Aceasta galerie de artă este locul unde pot fi admirate opere ale unor artisti de renume, care au influentat istoria artei din Siena. Biletul de intrare costa aproximativ 8€.

8. Piazza Salimbeni

Piazza Salimbeni este cea mai veche piateta din Siena, unde pot fi vizitate Pallazo Salimbeni, care gazduieste cea mai veche banca din lume, Banca Monte dei Paschi di Siena. 

Piazza Salimbeni Obiective Turistice Siena
Piazza Salimbeni Obiective Turistice Siena

9. Basilica di San Domenico

Această biserică este dedicată Sfântului Dominic și găzduiește relicvele Sf. Ecaterina din Siena. Arhitectura exterioara este gotica, specifica orasului, iar interiorul, desi unul destul de simplu, este plin de semnificație spirituală.

 

Daca ți-a fost de folos acest articol, îl poți aprecia folosind butonul de Like de mai jos, sau îl poți distribui cu prietenii tai. 

Spor la plimbări!🥰

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *