San Gimignano, Toscana – Obiective Turistice in Orasul Turnurilor

Home » Destinatii » Italia » San Gimignano » San Gimignano, Toscana – Obiective Turistice in Orasul Turnurilor

San Gimignano este unul dintre orasele medievale din Toscana, cunoscut pentru turnurile impunatoare si peisajele incantatoare asupra regiunii Chianti. Farmecul sau unic l-a adus pe lista siturilor din Patrimoniul Mondial UNESCO, iar astazi este unul dintre cele mai vizitate orase din Toscana.

Noi am ajuns aici pentru cateva ore, timp suficient sa-l parcurgem la pas si sa ne bucuram de o degustare de vinuri la una dintre cramele din zona. Centrul orasului te plimba printr-un labirint de strazi pietruite, cladiri istorice, magazine cu suveniruri si produse locale, gelaterii si vederi demne de filmele istorice. 

 

Siena, Italia – Obiective Turistice de Neratat in Toscana

Piazza della Cisterna obiective turistice San Gimignano Toscana
San Gimignano Toscana Obiective turistice
San Gimignano Toscana Obiective turistice

Iata ce activitati poti face in San Gimignano, precum si ce obiective turistice importante ai de vizitat aici.

Obiective Turistice si Activitati in San Gimignano

1. Piazza della Cisterna

Piazza della Cisterna este punctul central al orasului. Este o piata pavata cu caramida, si locul perfect in care sa te bucuri de atmosfera medievala specifica, si sa admiri faimoasa fantana Această piață centrală pavată cu cărămidă este inima orașului, locul unde turiștii pot savura atmosfera medievală. In Piazza della Cisterna gasesti si cele doua gelaterii faimoase din San Gimignano: Gelateria Dondoli si Gelateria dell’Olmo.

Piazza della Cisterna obiective turistice San Gimignano Toscana
San Gimignano attractions Gelateria
San Gimignano Toscana Obiective turistice

2. Torre Grossa

Acesta este cel mai înalt dintre turnurile orașului, 54m inaltime, si ofera cea mai frumoasa panorama asupra orasului. Biletul de intrare costa 9€, si include și accesul la Muzeul Civic. Gasiti aici mai multe detalii despre intarile la obiectivele turistice din San Gimignano.

San Gimignano attractions Torre Grossa
San Gimignano Toscana Obiective turistice

3. Palazzo Comunale

Numit si Palazzo del Popolo, Palazzo Comunale se afla in Piazza del Duomo, si este unul dintre principalele obiective turistice din San Gimignano. Sala di Dante este cea mai faimoasa incapere, fiind denumita astfel în amintirea vizitei poetului Dante Alighieri în San Gimignano în 1300. Sala este decorată cu fresce reprezentative pentru perioada medievală, una dintre cele mai notabile fiind „Madonna cu Pruncul”. Tot in Palazzo Comunale se afla si sediul primariei orasului, precum si Muzeul Civic, iar intrarea este inclusa in biletul pentru Torre Grossa.

Palazzo Comunale San Gimignano attractions

4. Duomo di Santa Maria Assunta

Un alt obiectiv turistic important din San Gimignano este si Catedrala di Santa Maria Assunta, domul orasului. Se afla in Piazza del Duomo, si este renumita pentru Capela Santa Fina, precum si pentru frescele care decoreaza interiorul bisericii, cu scene din Noul si Vechiul Testament. Biletul de intrare costa 5€. 

Duomo di San Gimignano obiective turistice Toscana

5. Viziteaza o crama si participa la o degustare de vinuri 

Regiunea Chianti este renumita pentru plantatiile de vita de vie, iar vinul produs aici se numara printre cele mai bune din lume. Vernaccia di San Gimignano este un vin local alb, foarte popular.
San Gimignano Winery Attractions Tuscany

6. Bucura-te de cea mai buna inghetata din lumea la Gelateria Dondoli

Aceasta gelaterie este premiata drept cea mai buna din lume si, desi vei gasi adesea cozi destul de mari, nu te speria, pentru ca se misca foarte repede. 

Gelateria Dondoli San Gimignano attractions

Daca ți-a fost de folos acest articol, îl poți aprecia folosind butonul de Like de mai jos, sau îl poți distribui cu prietenii tai. 

Spor la plimbări!🥰

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *