Nerja – Obiective Turistice si Ghid de Calatorie

Home » Destinatii » Spania » Nerja » Nerja – Obiective Turistice si Ghid de Calatorie

Nerja este o reala bijuterie aflata pe malul Mediteranei, pe care noi am descoperit-o din intamplare. De ce din intamplare? Pentru ca nu fusese inclusa in planul nostru initial pentru vacanta din Andaluzia. Am ajuns aici in ziua in care am vizitat Granada, din cauza faptului ca nu am reusit sa prindem bilete la Alhambra. Si cum ne ramasese destul de mult timp liber in ziua respectiva, am decis sa petrecem restul zilei la plaja. Asa ca, la un search rapid pe maps, am vazut ca cele mai frumoase plaje in apropiere de Granada se afla in Nerja. Si iata cum am ajuns sa descoperim unul dintre locurile mele preferate pe care le-am vizitat in aceasta vacanta.

Cu un centru plin de viata si o atmosfera de vacanta in adevaratul sens al cuvantului, Nerja pastreaza cat se poate de viu farmecul autentic al satelor albe spaniole, cu stradute inguste si case de vacanta traditionale.

Granada Obiective Turistice – Ce Sa vizitezi O Zi in Granada

Andaluzia, Spania – Ghid de vacanta si Itinerar 5 zile

 

Nerja Obiective turistice Andaluzia
Nerja Obiective turistice Andaluzia

1. Cum ajungi in Nerja?

Asa cum va spuneam, am vizitat Nerja in ziua in care am mers in Granada, si a fost o decizie foarte buna, pentru ca am avut suficient timp pentru amandoua, tinand cont ca nu am vizitat Alhambra. Drumul din Granada pana in Nerja a fost de aproximativ o ora, cu masina, iar din Nerja pana in Malaga am facut 40 de minute.

Pentru a ajunge din Malaga in Nerja, cea mai rapida varianta ar fi sa inchiriati o masina. In felul acesta, puteti descoperi peisajele spectaculoase de pe Costa del Sol si va puteti opri in mai multe orase si sate de pe coasta. 

O alta varianta pentru a ajunge din Malaga in Nerja, este sa luati autobuzul ALSA de la terminalul din Malaga, care face 1h30m pana in Nerja, cursa directa. Odata ajunsi in oras, va puteti deplasa pe jos, pentru ca nu aveti nevoie de transport pentru a ajunge la obiectivele turistice importante.

Nerja Balcon de Europa

2. Cazarea in Nerja

Nerja este un orasel superb, in care merita sa va luati 1-2 nopti de cazare daca va permite timpul. Va puteti caza atat in centrul orasului, cat si in apropiere de Playa de Burriana, unde gasiti o multime de hoteluri sau apartamente de inchiriat.

Recomandari cazare in Nerja (toate au nota 8+ la momentul cautarii):

cazare Nerja Hotel 4⭐️️

Hotel Balcón de Europa

Rezerva
cazare Nerja

Hostal Luna de Nerja HMA 02340

⭐️8.2 din 1200+ recenzii⭐️

Rezerva
cazare Nerja Hotel 2⭐️️

Mena Plaza

⭐️8.9 din 3400+ recenzii⭐️

Rezerva
cazare Nerja

ALa Puerta de Nerja BOUTIQUE - Hote

⭐9.2 din 2000+ recenzii⭐️

Rezerva
cazare Nerja

Hostal Tres Soles

⭐️8.8 din 2600+ recenzii⭐️

Rezerva

3. Obiective Turistice in Nerja

Obiectivele turistice din Nerja nu sunt foarte multe la numar, acesta fiind un oras potrivit mai mult vacantelor de relaxare, si mai putin alergatului dupa atractii. Majoritatea turistilor vin in Nerja pentru plaje, insa exista si cateva obiective turistice care merita trecute pe lista.

Cuevas de Nerja

Pesterile din Nerja sunt una dintre principalele atractii din zona. Acestea au fost descoperite in 1959, si contin unele dintre cele mai vechi picturi rupestre din intreaga lume.

Balcón de Europa

Situat în inima orașului, Balcon de Europa este un obiectiv turistic pe care nu trebuie sa il ratati daca ajungeti in Nerja. De aici va puteti bucura de una dintre cele mai spectaculoase privelisti asupra Marii Mediterane si a zonei de coasta.

Balcon de Europa Nerja Obiective turistice

Plaza de los Cangrejos

Aceasta piateta are vedere directa spre mare, si se afla in apropiere de plaja principala. Veti gasi aici cateva restaurante, precum si cateva bancute perfecte pentru putina relaxare.

Nerja Andalusia Attractions

Centrul Vechi

Desi nu este un obiectiv turistic in sine, centrul orasului Nerja este un loc plin de terase, restaurante, magazine si, bineinteles, turisti. In ciudat faptului ca este destul de aglomerat, mie mi-a placut mult si m-as fi plimbat pe acolo ore in sir. 

Nerja Obiective turistice Andaluzia
Nerja Obiective turistice Andaluzia
Nerja Andalusia Attractions

Museo de Nerja (Muzeul de istorie)

Museo de Nerja se adreseaza, in primul rand, pasionatilor de istorie, si este un obiectiv turistic care dezvaluie multe detalii despre evolutia orasului, precum si despre pesterile celebre din Nerja.

4. Cele mai frumoase plaje din Nerja

In Nerja se afla unele dintre cele mai frumoase plaje de pe Costa del Sol, acesta fiind, de fapt, motivul principal care ne-a adus si pe noi aici.

Nerja Andaluzia Obiective Turistice
Nerja Andaluzia Obiective Turistice

Playa de Burriana

Este cea mai mare și mai populară plajă din Nerja, renumită pentru nisipul său fin și pentru facilitățile de top.

Playa de Calahonda

Acesta plaja se afla chiar sub Balcón de Europa. Este o plaja micuta, inconjurata de peisajele pitoresti ale zonei de coasta.

Playa El Salón

Playa el Salon se numara printre preferintele localnicilor cand vine vorba de plaje, datorita faptului ca se afla in apropiere de centrul orasului.

Playa de Maro

Playa de Maro se afla la aproximativ 5km de Nerja, si este o plaja superba, inconjurata de stanci si vegetatie mediteraneana.

Daca ți-a fost de folos acest articol, îl poți aprecia folosind butonul de Like de mai jos, sau îl poți distribui cu prietenii tai. 

Spor la plimbări!🥰

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *