5 Beneficii ale calatoriilor pe care nu trebuie sa le ignori

Pentru cei nepasionați de explorarea lumii sau cărora pur și simplu nu le place sa iasă din zona de confort, pasiunea pentru călătorit rămâne, de cele mai multe ori, un lucru greu de inteles. Si pot fi de acord cu faptul ca nu tuturor ne plac aceleasi activitati si ca suntem diferiti. Dar cred ca toata treaba asta cu calatoriile e ca un fel de mancare despre care nu stii ca-ti place, pana nu il gusti. E de ajuns sa experimentezi o data, de doua ori, ca n-o sa mai vrei sa te opresti. Cu fiecare loc vizitat, apar curiozitati legate de altele si vei vrea, la un moment dat, sa obtii raspunsul la fiecare dintre ele.  

Pentru ca m-am tot lovit de intrebarea “Tie acasa nu-ti place sa stai?”, m-am gandit sa elucidez misterul si sa enumar cateva dintre motivele care nu ma lasa sa stau prea mult pe acasa:

1. Călătoriile alunga stresul

Fie ca pleci o săptămâna sau doua pe o plaja pustie, fie ca-ți rezervi pe fuga un city break intr-un sfârșit de săptămâna, orice escapada in afara orașului te faci sa uiți de grijile cotidiene, reducând astfel, măcar pentru o perioada, nivelul de stres.

Exista nenumărate studii care demonstrează faptul ca terapia prin călătorie ajuta la vindecarea depresiei și a anxietății.

2. Descoperi culturi noi

Sa călătorești înseamnă sa descoperi obiceiuri și culturi noi, sa înțelegi mai bine lumea in care trăim, sa empatizezi mai mult cu oamenii din jurul tău (un lucru la care cu toții trebuie sa lucram mai mult) și sa înțelegi ca locul in care trăiești, nu este decât un punct din milioanele de puncte care înconjoară pământul.

3. Te deconectezi de realitate

Momentul in care pui piciorul in aeroport, știind ca te așteaptă o noua aventura, te face sa uiți de tot. Sau de toți, de ce nu. 😅 Nivelul de endorfine creste considerabil, iar principala preocupare a ta va fi sa ajungi mai repede la destinatie. Sau, dacă ești ca mine, vei fi prea ocupat sa alergi prin aeroport, ca sa nu ratezi zborul. Been there, done that.

4. Îți îmbunătățești limba engleză

Un alt beneficiu major al călătoriilor in afara țării, este îmbunătățirea nivelului limbii engleze. E drept ca, dacă nu știi deloc engleză, îți va fi poate puțin mai greu sa te descurci pe alocuri, dar crede-ma, nu e imposibil. Sunt atatea aplicatii de traducere de care te poti folosi, incat asta ar trebui sa fie ultima ta grija.

5. Amintiri pentru o viața

Ultimul pe lista, dar, din punctul meu de vedere, cel mai important motiv pentru care ar trebui sa-ți rezervi chiar acum un bilet de avion, sunt amintirile. Trăim prin amintiri și trăim pentru amintiri. Sunt ceea ce nu-ți poate lua nimeni niciodată și  o investiție majora in propria persoana. 

Calatoriile vin cu multe beneficii la pachet: vin cu experiente de neuitat, cu amintiri pentru o viata, cu informatii noi despre planeta pe care traiesti, si cu regretul ca n-ai facut asta mai devreme! S-a întâmplat, poate (zic poate de amorului artei, dar va spun, it’s a fact), sa-mi para rău de câti copaci au suferit pentru bonul ala lung de la Sephora, implicit și de hârtia care a plecat fără vreo remușcare de la mine din portofel, însă niciodată , dar absolut niciodata, n-am regretat banii cheltuiți in urma vreunei vacante. 

Sper ca v-am făcut măcar putin curioși sa va convingeți singuri de cele spuse mai sus.

Spor la plimbari! 🥰

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *