Bilete de avion ieftine – 5 Sfaturi Utile

Când vine vorba de călătorii, cel mai des sunt întrebată “Cât ai dat pe bilete?” 😅 Nimeni nu mă întreabă de cazare, mâncare sau alte detalii aparent neimportante. Asta pentru că, biletele de avion fluctuează destul de mult când vine vorba de preț, iar de nenumarate ori m-am confruntat cu situații în care prețul se modifica de la o oră la alta. Așadar, m-am gândit să împartășesc cu voi câteva tips&tricks testate de mine :). 

1. Organizează-te din timp

Gândește-te din timp cam în ce perioadă ai vrea să pleci. Poți să îți iei ca reper o anumită lună din an, anotimp sau poți stabili si perioade mai scurte, de o săptămână sau două. De ce nu e bine să îți setezi din prima o perioadă fixă? Pentru că astfel vei putea să-ți stabilești data exactă în funcție de zilele în care biletele de avion au cele mai scăzute prețuri.

2. Cu cât timp înainte să cumperi biletele de avion

Dacă ai noroc, poți găsi prețuri bune și cu o săptămână-doua înainte de plecare. Asta se întâmplă de obicei pe rute mai puțin populare, unde operatorii de zbor nu au o cerere atât de mare. Dar nu numai. Personal, am cumparat niște bilete pentru Barcelona cu câteva zile înainte de plecare, cu putin sub 100€. Un preț foarte bun pentru aceasta destinație. Dar, varianta cea mai sigură este să cumpări biletele cu aproximativ două, maximum trei luni înainte de plecare. De ce nu e bine să le cumperi cu mai mult de 3 luni în avans? Pentru ca nicio companie aeriană nu se va grăbi sa reducă prețurile în acest interval de timp. Deci puțin probabil să le cumperi mai ieftin atunci.

3. Cum găsești bilete la cele mai bune prețuri

  • Verifică prețurile direct siteul companiei de zbor
  • folosește motoare de căutare (exemplu: Momondo, Skyscaner, Kayak)

Dacă nu știi ce companie zboară în destinația pe care ai ales-o, folosește motoarele de căutare dedicate. Sau, mai clar, intră pe siteurile care caută pentru tine bilete de avion, în funcție de datele călătoriei tale (dată, punct de plecare, punct de sosire etc). În teorie, aceste siteuri îți prezintă cele mai bune prețuri pentru căutarea ta. În practică, de cele mai multe ori vei găsi prețuri mai mari, din cauza comisioanelor extra. Dar se poate întâmpla sa prinzi și oferte foarte bune, în funcție de parteneriatul care exista între agregator și compania de zbor. Personal, aș alege întotdeauna să cumpăr direct de la compania aeriana. De ce? Pentru ca aceste siteuri sunt, de fapt, un intermediar între tine și cei de la care cumperi. Să presupunem că zborul tău, pe care, bineînțeles, l-ai plătit, se anulează. Procesul de recuperare a banilor va fi mult mai complicat când exista un intermediar, iar în astfel de situații compania aeriană nu este direct răspunzătoare pentru pierderea ta.

4. Ce să NU faci pentru a cumpăra biletele la prețul corect

Nu intra de multe ori pe siteul de pe care urmează să cumperi, înainte de a cumpăra. Cel puțin nu în aceeași zi. Dacă operatorul detecteză un interes crescut pentru o anumită destinație, într-o anumită perioadă, va avea grijă sa crească prețul instant. 

5. Călătorește fără bagaj de cală

La companiile lowcost, bagajul de cală ajunge să coste uneori de două ori mai mult decât prețul biletului. Eu călătoresc, în măsură în care se poate,  fie cu rucsac, fie cu un troller de cabină. Bagajul de cabină (troller-ul) se plătește și el suplimentar, dar este mai ieftin decât bagajul de cală. În plus, nu riști să ți se piardă bagajul la cală și este mai ușor de tranportat în vacanță. Dacă vorbim de companii de linie, regula nu se mai aplica, pentru ca toate au minimum un bagaj de cala inclus în prețul biletelor de avion.


Spor la călătorii!🥰

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *